Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Predikan om omega


Saliga är de som kan blunda för smärtan.
Saliga är de som kan glömma förstörelse.
Saliga är de som tror på något av godhet.

Mina ögon är öppna för fördärvet och förfallet.
Mina öron hör plågor och betvivelse.
Min tro hänger över avgrunden- jag blickar nedåt.

Jag kan inte längre utstå dessa hemskheter.
Jag kan inte längre bära denna börda.
Pater noster- enfaldiga gudomlighet, försvunnen för alltid.

Mina läppar vill smaka den totala förstörelsen.
Mina öron saknar tystnadens dovhet.
Mina händer vill tvättas rena från blodet och tårar.

Jag förbannar mina ögon som inte vill blunda!
Jag förbannar mina öron som inte vill stängas!
Jag förbannar alla- lika som jag förbannar mig själv...

Vi har endast oss själva att skylla
Vildhundar som ylar mot skyn- blodtörstiga.

Jag föredrar tystnaden- Lika så gör Gud.




Fri vers (Fri form) av Erikjohansson
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-04 02:10



Bookmark and Share


    christie
JAg har många gånger tyvärr varit tyst vilket bidragit till att saker gått åt fel håll så tystnad är inte alltid rätta vägen .
2009-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Gud är alls inte tyst.
Det är fega kristna som är tysta.
Frågan är: Vågar människan öppna ögonen för den förstörelse som finns inom henne själv och som Bibeln kallar synden?`
Den leder henne till förtappelsen om hon inte vänder om.
2009-12-06

    ej medlem längre
Begåvat och välskrivet, dessutom tänkvärt!
2009-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Erikjohansson
Erikjohansson