Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite galenskap så här på nattkröken!




Fågelskådaren - eller se upp med kampylobakterna!

 

Jag tyckte att jag såg en hök,

en riktigt ilsken muntergök

som likt en ouppfostrad svan

tömde sin tarm på min altan.

 

Den följdes av en svettig skarv

som, kedjad till en rostig harv

slet ont i höstens sena sådd.

Trots detta blev den förebrådd.

 

I skogsbrynet, en sidensvans

bjöd upp en skrattmåns till en dans

som blev ett misslyckat försök

helt utan flin, och fjädrar rök.

 

Då ingrep en förtörnad vråk

som sa: "Jag avskyr alla bråk!

Ni fortsätter på egen risk,

jag flyger hem och rensar fisk."

 

Och gissa vad jag sedan såg:

En ganska full ornitolog

med kikaren i högsta hugg.

Han skrek: "Jag fattar ej ett dugg,

 

men här i denna näverkont

jag fångat har en äkta dront!

Jag trodde mina ögon ljög

när den blev kvar och inte flög!"

 

Jag granskade hans kont på studs.

Jag fann däri en liten struts

som fräste fram, med ilsken glöd:

"Är jag en dront så är jag död!"

 

Så kan det gå med män'skans vett!

Så grilla rätt ditt kycklinspett

ty de får ej serveras "rare"

då kan det stundom gå så här!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-07 00:10

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja du, man kan få pippi för mindre!*skrattar*
Imponerad av dina fyndiga rim inte minst och att du håller ihop temat fasen så fint!
2009-12-07

  oMareld
Första stycket, gud vad jag skrattade!
2009-12-07

    Bodil Sandberg
Skrattar gott!galenskap på nattkröken jo galet bra är du!!!
2009-12-07

  Lady Alassa
fabulöst,s agolikt underbart vi går där under bara fästet där överlägsna oss fritt sig rör i dimensioner
3
2009-12-07

  walborg
Riktigt roligt att läsa dessa spännande verser - fick associationer till Tove Janssons roliga bok "Vet du vad som hände sen?" med ett litet hål i sidan in mot nästa berättelse.
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP