Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betydelse av slående ting

Jag ger er ett
förstoringsglas
och med den
kan ni försöka finna
slående saker
i mitt bristande
hjärta.

Men innan ni sliter
upp vad som kallades
unikt och som förr
ansågs vara mystiskt;
Så ber jag er
att i mitt skin skära.

Riv upp den
och teckna era initialer
Spika sedan upp den
och låt den sedan förödmjukas
-Tänd eld på skinnet
ja låt det brinna!
Uti natten där allt
är detsamma.



Låt röken förenas
med den andra röken.


Låt dem skingras
och försvinna i intet.


Låt det ljudlöst falla
och sugas in i marken.


Där ska vi vila...




Fri vers av Erikjohansson
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-11 01:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:( mycket vemodigt vacker, påminner mig om en väldigt känd o ung persisk modern poet/konstnär som skrev lika vackert, han är tyvärr borta nu men skrev för länge sedan:
"om ni kommer för att söka mig
kom mjukt och sakta
undvik att orska
veck eller skada
på sårbara porslinet av min ensamhet."..: Sohrab Sepehri
http://www.sohrabsepehri.com/
beundrar ditt unika skrivande!

2009-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Erikjohansson
Erikjohansson