Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.10.23 ett tu tri på den fjärran hände det sig att...
00.40



otack är den armes lön...

en katt satt väldans still
invid en göl så blöt
språkandes med en sill

"Säg mig nu var är den sista biten i mitt pussel?"

varpå sillen hoppa i kattens famn och sporde

"Rädda mig från den skarpa Fru Mussel!"

nu katten hoppade till
vart så perplex
den skakade sitt huvud vill
ej så lite skrajsen för sin nos
vill så ej i gölen söka

hädanefter våran sill
är erkänd virtuos
att locka fram ur katters öra
både loppa, lus & kex

förgäves stans katter vid gölen nu söka
sill förutan dill att rensa päls utan lut
ack ej ro de finner, hur de än försöka
ty vid gölen nu spöka mest var minut

en sill med gunst av trut
här var dag resolut
en saluttribut reciterar

"Frankt ingen katt på lut,
ej bön eller prut, må hjälpas
om än ej först i gölen hoppar
och nosen doppar i min anakolut!"




Prosa (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 425 gånger
Publicerad 2005-10-23 03:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund