Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avbild

man har ju läst och det sägs
att människan är skapad som någons
avbild
som kronan på något slags verk

om ett samhälle säger man,
att det får den ungdom det förtjänar
den skola, det allmänna känsloklimat
medmera
som det förtjänar

bättre kan det liksom inte bli

vem har då,
undrar jag med viss bävan, när jag betraktar vår värld,
vem har då
förtjänat den avbild
vi människor anses skola vara




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-14 14:12



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
*stenen* här på poeter skrev senaste natt något om denna vånda i sin text: *vi kan aldrig vakna för det vi aldrig sover*, något om
"vem har då
förtjänat den avbild
vi människor anses skola vara", som du så förträffligt formulerar det; ja vem?
2009-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP