Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med viss anledning och till en känd Bellman-melodi


köpenhamn

1.
havet stiger
havet stiger
upp på torra land

akta dina fö-ötter
tänk på dina rö-ötter

som en slavvakt
som en slavvakt
på ett skepp i frakt

2.
landet sjunker
landet sjunker
ner i djupt förakt

vi tog inget a-ansvar
vi tog bara pe-engar

struntar i dom
struntar i dom
som är utan makt

3.
vi behåller
vi behåller
makten i vår hand

de i fattigaste land
skall betala no-otan

för vår stöld, ja
för vår stöld, ja
den som gödde oss

4.
en dag skall dock
en dag skall dock
framtid nå ifatt

slavarna blev fri-ia
skadeståndet kräver de

just på stunden
just på stunden
i vårt Köpenhamn




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-18 16:56



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
ack den gubben noak, han hade funnit på råd
sjunga ut, det kan du!
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP