Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bakgrundsmusik är "Only You" av Ram och Ran. Texten är förstås min, Ingmars.


sång till dig

1.
Jag är nu – en något äldre man
Jag vill än – att du skall känna in
när jag säger att du är
det bästa som hänt mig.
Jag räddades av dig till ett nytt liv.

Kvinna, du – vad vore jag som man
Utan dig – utan din mjuka barm
utan omsorgen och klokheten
som omstrålar din själ.
Det är kvinnlighet som sky-yddar min värld.

2.
Jag är nu – bara en gammal man.
Också du – har blivit äldre, ju.
Men jag älskar dig som förr
det hoppas jag du ser
och känner att jag gärna ger dig smek.

Hustru min - vi lever länge än.
Du och jag – vi skall ha härligt liv.
Vi betraktar världen utanför
vi ser hur barnbarn gryr.
Och vi njuter mat och dryck, vi har varann.

3.
Men en dag – en dag tar allting slut.
Detta vill – vi inte se just nu.
Och vad spelar det för roll,
vi ser på sol och moln,
på fjordens glitter och på blåklockor.

”Kom så ut – vi sätter oss en stund”
”ett glas vin – och huden bar mot luft”
”ta du med dig lite bröd och ost”
”och kanske något mer”
”det ser ut att bli en härlig dag för oss!"




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 544 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2009-12-24 11:16



Bookmark and Share


  ZARIFE DEMIR
Jätte fint dikt!
2010-04-05

  Monika A Mirsch VIP
grattis till de sjungande orden
de smekande tankarna
i din varma dikt
2009-12-27

    ej medlem längre
Ingmar, Vilken underbar text.
Den bokmärker jag.
2009-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP