Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
julburlesk


tomtebesvär

i år får tomten det lätt
slädarna glida fjunigt på snö

annat är det de flesta bohusvintrar
då tomten
barmarksmotigt
svärande släpar slädpaket

"skall detta vara lönen"
muttrar han då
"lön för all min tålmodighet"
"lön för alla julklappsrimstimmar"

"men annat är det nu, detta år!"
"i föret slinta kälkar"
"just sådant tomtar älskar!"

"skål! jag kommer i full fart!"
"skål! och väl mött!"
"detta är underbart!"

"ha, ha! hej, hå! dra på! ni bockar två!"




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-24 14:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag kan riktigt höra bjällrorna :-)

tänk att HELA Sverige ligger vit efter 8 år,
inte undra på att tomten och hans bockar är glada
- det skålar vi på -
2009-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP