Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Honom och Det.


skall inte yttras

Sanningssynonyms uttal
är så vi skrattar tillsammans,
hoptrasslade viljor, val,
och våra värderingars pardans

Vi rör oss mot samma ljus.
Vi snavar över samma misstag.
och våra kansken, vårt berus
ssch! intet tal om dess sockerlag

För konserverad konformitet
finns billig med studentrabatt,
som von Anka-bagagelucke-diet,
ifall det inte vore prima fatt

Men vi har oxfile och ankbröst
(och kapitalet) omkring oss.
Ett samhälle, en gourmet-hets-tröst
en sönderslagen miljonkaross

Likt vårt undermedvetandets turnéår
som ett tvättäkta a-band-on-top
på samma smutsiga naiva spår,
åt samma håll, med samma stopp

Och jag förnekar allt givetvis
det blir ingen spektakulär premiär.
Vi är för usla och bra på alla vis.
Och det är hopplöst, jävla underbart
allt omkring och det du är.

För Eden lagras som bmp-miniatyr,
en mer än tillräcklig minnestjuv
just som en Mohammedkarikatyr
i vår värld, sekulariserad, bitterljuv




Fri vers av Allonsy
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-30 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Allonsy
Allonsy