Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
början på novell då, ge gärna kritik!


Lika stor som Mount Everest 1/?

- Vill du ha lite mer mat gumman?
- Nej tack mamma.
Cecilia plockade av efter sig och sprang upp på sitt rum.
I spegeln var Mount Everest flickan, i spegeln var hon själv.
Inte förrän igår hade hon förstått vad dom där sjätte klassarna
menade med att hon var stor som ett berg. Hon förstod nu,
hon var lika stor som Mount Everest. Hon gick i första klass
och var redan så stor som hon var. Det var som ett skotthål i hjärtat,
dom där sjätte klassarna hade all rätt till att vara elak mot henne.
Till att kasta ner henne på marken som dom brukar, kalla henne
för elaka ord och spotta på henne. Hon var äcklig.
- Fettvalkar, jag är enbart fettvalkar. Cecilias tårar rann nedför
kinderna, och på det kalla och hårda golvet lag hon sig och gjorde
sit ups som hon sett dom göra på tv:n. Hon gjorde inte många.
Hon var så svag, men hon skulle bli smal innan det blev sommarlov.
- Jag går i första klass, jag kan inte fortsätta vara såhär till tvåan.
Cecilia satte sig upp på golvet efter att hon gjort armhävningar.
Hon var sju år, men vad var det för ursäkt. Hon var värdelös.




Fri vers av Regnmolns tårar
Läst 157 gånger
Publicerad 2009-12-31 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Regnmolns tårar