Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dag ett

 

Min världsbild är platt.

Men Jorden är rund.

Så, låt oss då dröja

vid detta en stund!


Vi faller pladask

för vår tillvaros brister

och undviker därmed

att se hur sinister

vår verklighet ter sig

i oskärmat ljus.


Din trygghet är ynklig

när du i ditt hus 

försöker att njuta

av livet var dag.

Din vilja är stark men

förmågan är svag.


Det finns kanske de

som tror att jag skämtar

men hotet är nära

och lågorna flämtar

på ljusstumparna som

ger liv åt vårt hopp.

Men kylan tar plats i

min fattiga kropp.


Jag rister av ovilja

och obehag.

Varteviga år börjar

med blott en dag. 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-01 18:57

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Stor varm kram från Walborg för att Du skriver.
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP