Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humbug

 

Det som vi kallar verklighet

är blott en minnesbild

och insikten om detta

kan göra mig helt vild!


Ty minnet stuvar undan

det vi inte vill ha kvar

och resten blir en ofullständig

bild av det som var.


Vad som är lögn och sanning

säg, vem har rätt att tolka?

Fick jag din oskuld i en Buick

eller i en Folka?


Och bytte jag varannan blöja

eller mycket färre?

Var jag en smula egotrippad

eller ännu värre?

 

Bar jag dig fram i livet

eller fick du illa slita?

Var jag den livskamrat

på vilken alla kunde lita?


Var du en solidarisk kvinna

eller listig och förslagen?

Var allt ett elakt rykte när

man sa jag var bedragen?


Min minnesbok är vacker

och mycket väl inbunden.

Dock, sanningen är bara den

som ryms däri för stunden. 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-10 13:57

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    tehdog
Tilltalande och ord av sanning. Applåd..
2010-01-10

    Annika J
Spännande dikt om hur vi väljer att tolka. Si eller Så är ett lättare val än Både och! Vad är sanning?
2010-01-10

  Monika A Mirsch VIP
humbug är det vi kallar verklighet

och tänk ändå,
alla våra celler lever och gårpå

utan humbug

något även det att tänka på
2010-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Det finns en sanning och den ryms i 66 böcker som kallas "Bibeln".
2010-01-10

  Gunwale VIP
Mycket fint innehåll här! En dikt att lägga på minn...eller...
2010-01-10

  walborg
Du strålande rimmare! Vilken härlig text om hur vi väljer våra minnen av det vi varit med om genom de tolkningar vi av emotionella och intellektuella skäl gör till våra sanningar. Men måste man kalla detta för humbug????
2010-01-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP