Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snösegel

det har snöat i flera dagar och utsikten gömmer sig i snötjocka
fjorden är islagd och bistertemperaturen persisterar

man ruskar på sig och hukar under vinterrocken
kisar och blickar mellan flingorna ut mot framtiden

jag vet att knoppar vilar
att tussilago bidar sin tid under täcket

men ut över fjordens vithet
genom snöyret
anar jag ändå segel

jag ser dom drömlikt
snövita ta vind

och som i en vårönskling
genom köldrök
styra i slör




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-06 15:39



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
"och som i en vårönskling
genom köldrök "

du har en bistert vacker vinter
2010-01-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin Längtanssegling.
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP