Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just for kicks, ladies and gentlemen!




Paria

 

Vad kan man mer begära

än tystnad och kredit?

Min fru var en megära

men det hör inte hit.

 

Jag är en gammal knöl

som livet har förgätigt.

Se bara på det söl

som blir när jag har ätit.

 

Jag häller Kron i koppen

och fyller på med kaffe

och kliar mig på snoppen

och allt är kuckimaffe.


Sen faller jag till sömns

emellan svala lakan

och ledsamheter töms

i drömmens självransakan.


Att frugan gav sig av

är enkelt att förstå.

Jag vore inte kvar

om själv jag kunde gå! 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-08 21:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Putslustig men lite sorglig!
2010-01-08

  Gunnar Hilén VIP
härligt med både insikt och självdistans
2010-01-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP