Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sedan vaknar jag

Om jag skulle försöka?
Varför är vi inte som vi är?

Det finns inget jag
Bara imitationer av vår idealbild
Hämningar av de vi ser upp till
Skådespel av saker vi läst i böcker
Sett på film
Hört av andra

Om man skulle slå bort allt?
Varför är vi som vi lär?

Du skulle vara tom
Vi är maskinernas primater
Buktalarens perfekta docka
Tidens dyrbara klocka
Frågar aldrig varför
Svarar bara därför

Om jag känner kärlek?
Programmets oväntade tvist?

Nej du är endast en döv och blind
Utan förnuft
Utan samvete
Utan sinne
Laglös brottsling
En veklig fiende

Är inte denna människa lycklig?
Känner den sig inte fri?

Nej
Den är en malplacerad maskin
Den är den trasiga dockan
Den felvisande klockan
En vedervärdig plåga
Onyttig odåga

Tid nog att vidga dina vyer?
Skaffa perspektiv?

Han ser på mig stillsamt

Du är antibiotikan
Livets virusskydd
Samhällets helare
Arbetets möda
Min balans
Mitt hinder
Du är fri
Var så god
Lev ditt liv

Vem är du?

Allt jag vore och kan vara
Allt du ser när du blundar
Värmen du hatar
Kylan du fruktar
Jag är hopplöshet i din längtan
Trolösheten

I vad du än gör




Fri vers av OsJu
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-09 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

OsJu
OsJu