Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyfter på hatten i vördnad



Få välvalda ord
med mening betyder mer
än långa utan
kinesiskan har tusen
tecken för kärlek kanske

meningslösa men
begränsningen i svenskan
skapar poesi
ångest är dess arvedel
dess hjärtas skri i världen

mörkrets hemlighet
ljuset som föder skuggan
svart och vit nyans
lägger sordin på alla
sommarens grälla färger

Thomas Tranströmer
Pär Lagerkvist Nils Ferlin
Karin Boye och
Stig Dagerman i sällskap
med Gustaf Fröding himlen

kan andas ut ty
gårdagen är framtidens
poesi väntar
på vad som kan tänkas bli
morgondagens poesi




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-09 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP