och föreslog byte till "vilken".

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med tack till Lodjuret som observerade att tvenne rader begynnte med "som"

och föreslog byte till "vilken".




Sir Parcifals Dröm

 

Min kropp är en omättlig lägel

med vin. Och det sätter sin prägel

på tillvarons spröda kristall.

 

Jag känner mig som Parcifal

som funnit sin Heliga Graal:

en bägare, paradoxal,

som vägrar att bjuda en dryck

vilken lockar till sorg och förtryck


Så tömmer jag kärlekens bägare

med drömmen att Du är dess ägare.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-14 17:07

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
De två sista raderna tar andan ur mig - så fina är de!
2010-01-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP