Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

V a l l ö f t e n 2 0 1 0

 

Ja, valde ni mig till ny statsminister

blev tillvaron bister för de egoister

som visar var dag att de ingenting vet

om medmänsklighet, solidaritet

och andra empatiska värden.


Men jag är en åldrad, patetisk figur,

en trött trubadur som inte vet hur

man lycklig, bekransad och glittrande glad

på segerparad beser Rosenbad

och njuter av makten och flärden.


Men - valde de mig till ny stadsminister

så skulle nazister fascister, rasister

och ett antal istrar av liknande sort

direkt sållas bort och sen hållas kort,

på avstånd från riksdagsbesluten.


På var taburett vill jag se en artist,

en klok reformist en sann humanist

som ej kompromissar med människors väl

en samling rejäl som satsar sin själ

med stämma som klingar helgjuten!


Du tycker jag är övermaga?

Javisst. Men det är blott en saga.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-15 21:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Men en underbar saga - och för att fullända den, så ställer jag gärna upp som en bock i örtagården om Ni vill välja mig som ecklisiastikminister.
2010-01-16

    Bodil Sandberg
Härmed väljer jag dig
till statsminister
för då vet jag att ingen
kommer sitta i nåt klister

applåder så himla bra du skriver!!
2010-01-16

  walborg
Dig vill jag gärna ha som starsminister!!!!
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP