Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenmansland

 

Tänk, jag kan uppleva det ibland

som om tillvaron vore ett ingenmansland

mycket ödsligt, men tätt minerat.

Där vandrar jag kring med en stav i min hand

som spanare från ett förlorat förband

som fienden har infiltrerat.


Jag väljer sparsmakat var jag skall gå

och trippar så mjukt och försiktigt på tå

från gryningen till sena kvällen.

När skymningens skuggdagrar börjar bli grå

stegras min skräck tills den når en nivå

där det enda som kvarstår är Smällen.


Då nyper jag mig duktigt hårt i min arm

och smärtan som sprider sig ljuvlig och varm

förtäljer att jag ännu lever.

Väl vilar jag då vid min älskades barm

och lovar med stöd av den lummiges charm

att aldrig mer dricka Genever!

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-21 17:41

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Nej men gud så bra, både dikten och löftet ;) Riktigt roliga små rader!
2010-01-22

  Rune Thorsell
Nej aldrig så länge jag andas och lever
jag dricker ett glas som är fyllt med genever.
Ty hårsprit är nu icke "my cup of tea"
hellre jag genomgår coloskopi
eller blir upphängd i pungen och gungad
eller i helvetets svavelpöl slungad.
2010-01-21

  walborg
Så överraskande och roligt slut på dikten.
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP