Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förståelse

 

 

"Hans bild av världen var en jättelik byrå

i vilken en del lådor hade ett innehåll

som han inte till fullo förstod.

 

Då och då öppnade han dessa lådor

och granskade noga deras innehåll.

Ibland flyttade han, med ett nöjt småleende,

ett enstaka ting från en låda till en annan.

 

Resten av innehållet lade han

försiktigt tillbaka i ursprungslådan

som han sedan åter stängde,

mjukt och respektfullt."

 

 




Prosa av © anakreon VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-01-18 23:04

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anna*
Vackert, ömsint, fint!
2010-01-21

  Gunnel André VIP
Oavsett författare blir det applåder!
2010-01-19

    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt om att respektera!!!
2010-01-19

  Elaine.S VIP
Att glädjas över det man förstår och respektera
det man ännu inte förstår, det låter som visdom.
2010-01-18

  walborg
Finurlig spännande text. I vilket sammanhang finns denna text?
2010-01-18

  Fredrik P. VIP
visst finns förståelse
men en låda i taget
är nog att föredra.
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP