Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Betraktelse' av Joakim Södersten, inspirerade (Jag hoppas så att ni nöjer er med detta utan varje tvivel av edert hjärta, sinne, efterlängtade svar på er vädjan om att hårt. för att inte säga skoningslöst, bliva kritiserad)


Kritik på en text (371) - efter moget övervägande






Blott en förälskad man kunna pressa
ur sitt innersta, rader som dessa
smäktande ljuva

likt morgonsolens speglande
i stängelns frukt, ett moget plommon
en vinets druva




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-20 01:24



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
En bra parafras på någon 1800-tals dikt, roligt att kunna inspirera till ironi (men som kommentar till Betraktelser vet jag inte om den direkt är relevant ...)
2010-01-20

  lodjuret/seglare VIP
stilen är gammaldags, få uttrycker sig
på det här viset numera och då är det
mer rimligt med 'kunna' än 'kan' och så
blir det litet mera gammaldags högtidlgt
också, vilket var en smula meningen här
2010-01-20

  halmstrå
men varför "kunna" - duger inte kan?
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP