(John Cleese i "Pang i Bygget")

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Huuit! What was that? That was your life, mate!"

(John Cleese i "Pang i Bygget")




C'est La Vie (alias Ragnarök)

 

Begynnelsen är blott en strimma av ljus

en nyfiket flämtande låga

en otydlig bild av en ung moders blus

en spirande uttrycksförmåga.

 

Men lågan får syre och växer sig stark

strax är den en flammande brasa

som sprids likt en löpeld på sommartorr mark

trots omvärldens tydliga fasa.

 

Förödelsen fortgår med rasande fart

snart återstår blott några pinnar.

Att allt går så snabbt och okontrollerbart,

är det alltför få som besinnar.

 

Men askhögen utbreder sig utan prut

och snart når den fram till den gnista

som visar att branden nu nalkas sitt slut

som visar sig vara den sista.

 

Se där, blott en stimma rök

efter Livets snabba besök..




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-28 00:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
applåder så bra!!!


ja knappt har brasan fått fyr
förrns röken pyr
2010-01-29

  walborg
Se där en historiebeskrivning av Människans besök här på jorden. Jordklotet kommer ju att bestå när vi människor tagit kål på varandra och allt högre stående liv! Det blir kanske kackerlackorna som befolkar det som blir kvar av Tellus-klotet och så börjar ett nytt liv med nya organismer i några miljoner, miljarder år .....! See you!!
2010-01-28

  Monika A Mirsch VIP
blixt och rök efter strimma av ljus
ja det gick fort
en dikt för livet
2010-01-28

  Knickedick
Positiv tolkning av förgängligheten
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP