Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Istidens tungsinne



Obevekligt, som brev på posten

kommer den smygande, rim-frosten.

Fjättrar alla de vältänkta orden

lämnar skribenten ensam på jorden.

o

Det är så mycket jag vill beskriva!

så många tankar, djupt sensitiva

som nu marterar mitt sorgsna sinne

men tvingas att stanna kvar där inne

o

och tynga själen med tusen pund.

O, diktarådra, kom hit en stund

och hjälp mig forma de tunga tankar

som i mitt inre har kastat ankar.

o

Det tycks som lösningen , än en gång,

har tagit plats i en vinkartong.

Det blir att jaga det satans aset

bland vätskorna i det fyllda glaset.

o

Jag pressar ansträngt fram ett "Gutår"

som en sorts sarkastisk metafor.






Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-31 19:07

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Fantastiskt! Låter som på de gamla skaldernas tid. Kan inte annat än applådera.
2010-02-01

    Bodil Sandberg
sorgeliga men slående rader ..tager mig själv en liten kask-ader och skålar med dig här från mina egna kalla veka breddgrader
2010-01-31

  walborg
Skickligt!!! Ferlin-känsla igen!!!
2010-01-31
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP