Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oskrivna lagar

Vi lever i en värd med oskrivna lagar, där allt vi gör. säger registreras av vår omgivning.

Blickar som som sveper som skuggor kring oss,

varför?

Undvik dömande, döm aldrig någon fören du vandra i dens skor ett par mil

eller tolkningar av vad andra gör,säge för orden förändras så lätt.

Mins då man gich i skolan man satt i en ring o så viska man en mening till den som satt brevid. så skulle den viska vidare o så skulle den som satt sist säga högt meningen 99.9% så va det ej samam mening...

Att döma eller tolka efter andra skapar en mur som hindrar medkänsla och förståelse.

Du är lat, dum, störd, ego, krävande, reserverad, okänslig, petig, slarvig, o-organiserad, tråkig, nervös..

Detta är ett ropp påhjälp

Felaktig sätt att uttrycka vad vi själva behöver. Vi behöver något när vi uttrycker oss så, men själva sättet att uttrycka oss skapar ett motstånd.

Llat, kanske det kommer från att vi behöver hjälp.

Dum - vi vill bli förstådda.

Ego - vi vill bli sedda.

Krävande - vi vill ha mer utrymme för oss själva.

Reserverad - vi vill ha mer feedback.

Okänslig - vi vill att någon ska förstå vad vi känner.

Petig - vi vill fokusera på annat än detaljerna.

Slarvig - vi vill att en sak ska göras med mer fokus på detaljerna.

O-organiserad - vi vill ha struktur.

Att sätta etiketter på andra är att döma.

Varför dömemr vi då?

Det vi gör med våra handlingarar är att skapar rädsla, skuld, irritation, kamp.

Kommunikation som använder lyssnande efter behov, utryckande av vad vi ser (inte vad vi tolkar) och som uttrycker vad vi vill skapar medkänsla, inre frid och
själslig
styrka.




Fri vers av emanuel karlsson
Läst 241 gånger
Publicerad 2010-02-02 13:23



Bookmark and Share


  kråkan VIP
Fint å sant..alla vi möter är " speglar" därför är det trevligare att umgås med djur:) Dom är ärliga utan "lagar" Tack!
2010-02-02

  kråkan VIP
Fint å sant..alla vi möter är " speglar" därför är det trevligare att umgås med djur:) Dom är ärliga utan "lagar" Tack!
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

emanuel karlsson
emanuel karlsson