Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alltför aktuell repris från Irmeline




Barnabön



Säg mig vad är vinter, mamma?

Säg mig vad är snö?

Vad är det som gör att alla

växterna vill dö?



Varför stiger havet, mamma,

över varje brädd?

Varför kan jag inte somna

utan att va' rädd?



Skogsbrand och orkaner, mamma,

varför har vi dem?

Varför är vi inte trygga

i vårt eget hem?



Barn i många länder, mamma,

tvingas bo i tält

där de lider svårt av torka,

sjukdomar och svält.



Jorden är så vacker, mamma,

så fantastiskt skön!

Varför måste människorna

synda mot miljön?



Hurudant blir mitt liv, mamma?

Snälla, ge mig svar.

Snart är ju förhoppningar

det enda jag har kvar.





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-04 12:47

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Inte bara du, utan även Irmeline, får finna er i att tillhöra min favoritteologer!
2010-02-06

    Bodil Sandberg
jag säger som Carl härnedan jag böjer mitt huvud i beundran
- en fantastiskt fin barnabön!
2010-02-05

  Carl O Andersson
Jag kan bara böja mitt huvud i beundran av det, till synes, så enkla sätt Du virkar samman Dina rimmade ord till att säga så mycket . . .
2010-02-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP