Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dråp i hastigt mo(r)d, nr 3

 

 

Jag dräpte nyss en spindel

med en gammal gympadoja.

Förlåt mig, lilla knatte för,

om jag nu ej skall skoja,

att döda spindlar påstås va

ett sätt att skapa regn

och det kan smälta bort all snö

som fyllt mitt carporthägn.

 

Små ungar har gjort djupa repor

i den bils lackering

som jag nu tvingas ställa på

kvarterets gästparkering.

Mitt hopp står till att milda vindar

nalkas snart med våren

så att det inte hinner bli 

för mycket rost i såren.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-10 21:44

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Njord
Köpa skyffel! eller hyra en som skottar Du får ju hushållsavdrag!
Orättvist att döda spindlar för att slippa skotta!
(härliga rim och skickligt diktat som alltid)
2010-02-11

  lodjuret/seglare VIP
jo, innan man lärt sig skriva kan man repa lack, sedermera kommer texten lyda
'Kilroy was here, but yet
the spring is near'
2010-02-10

  thyra
Fina rim och den goda tanken förstår säkert spindeln :) Fint!
2010-02-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP