" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Repris - tidigare rubricerad "Från tro till övertygelse"




Varde ljus!



Att leva sitt liv enligt kärlekens bud

kräver blott empati. Och bilden av Gud

må vara en tröst åt alla de andra

som utan hans stöd tro sig vilse vandra.

 

Låt godheten vara din väg genom livet!

Det kräver ej tolkning av det som är skrivet

i böcker som särskiljer de religioner

som splittrar familjer och härjar nationer.

 

När medmänsklighet penetrerat vår hud

behöver vi verkligen inga fler bud.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-11 19:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
något av det absolut bästa som skrivits här ute
varma applåder och stora tacken från bodil på ängbacken
2010-02-12

  Anna*
Underbart - givet att man lever i relationer som är sunda och goda. Då stämmer det, annars behöver man ta sig bort från den destruktiva relationen för att kunna leva fullt ut enligt kärlekens bud, med empati och bilden av Gud.
2010-02-12

  walborg
Helt underbar text - Du talar som en profet - Du kanske är det!!!!
Kärlekens och medmänsklighetens profet!!!
2010-02-11

  lodjuret/seglare VIP
en underbar text, att släppa förbi någon i kön, att le mot den jag möter, att lämna sin plats för andra att sitta, hjälpa någon med något litet, utan att ta betalt, är kärlek av ren vljestyrka
2010-02-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP