Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reflexer

 

Jag vaknar upp och ser mig om

och frågar sen, som regel:

Vad är det för en gammal man

jag skönjer i min spegel?

Och vad har denne gråhårsman

med mig och mitt gemensamt?

Mitt svar blir: Inte mycket. Och

det känns en smula ensamt.

 

Ty han finns med mig varje dag

från morgonen till kvällen

och tynger mina steg till dess

jag åter döljs av fällen. 

Mitt sinne är en ynglings

men fysiken tappat takten

och vill att jag skall sälla mig

till åldersartifakten:



De gipsfigurer som till nöds

kan sträva att förgylla

en ålderdomlig fönsternisch,

en dammig prydnadshylla.

Men tusan heller, jag vill mycket

hellre fortsatt sjunga

de visor och de visdomsord

som tilltalar de unga!


Om åldrandet som relativt

trots vissa små skavanker

och om ett skriveri som visar

att jag inte pank är

på livslust och idéer

och ganska väsenskild, den

där gubben som så grånad

glor tillbaks från spegelbilden.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-12 17:25

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Fyndigt och alltid ett meningsfullt innehåll! Varmt tack!
2010-02-12

  lodjuret/seglare VIP
en underbar text, tråkigt bara att gubben blev så trött i slutet att rimmen kom i kläm...
2010-02-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP