Saga eller sanning? Inte vet jag, men nog jobbar handelsmännen på att göra dagen onödigt kostsam! En lite historisk variant.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saga eller sanning? Inte vet jag, men nog jobbar handelsmännen på att göra dagen onödigt kostsam! En lite historisk variant.




14/2: Namnsdagslimerick till Valentin

 

St Valentin, stackars martyr

föll offer för Claudius bestyr.

En kärleksprofet

vars aktivitet

var vacker - men onödigt dyr.

 

Kram på Valentindagen

från Calle

 

 





Fri vers av © anakreon VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-14 09:05

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Du bildade man - tack för texten, som jag ser som ett försök att sno dagen från kommersialismens lakejer. Man firar fastlagssöndagen i glädje i kärlekens tecken - tro hopp och kärlek - innan fastetiden börjar. Fastetidens fråga är "varför finns jag och vad är det som drar i mitt liv?"
För mig personligen är det den dagen min far sårades i kriget och vi firade dagen som en tacksägelse för att vi fick behålla honom.
2010-02-14

  thyra
Detsamma till dig :)

Det gäller att hålla hjärtat öppet men börsen stängd :)
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP