Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredagsnatt

 

Herr bartender! Förära mig

en sexa Gilbey's gin!

Jag känner mig så mulet grå

och sorgsen i mitt sinn.

Min fru har gått ifrån mig

min bookmaker har rymt

Tillsammans? Kvittar lika -

mitt liv känns ändå grymt!

 

Herr bartender, jag erkänner

att jag nog har fått nog!

Och jag förstår ert ansvar

på denna trevna krog!

Men medge att min livssorg kan

behöva lite tröst

förbarma dig en smula

ty tragisk är min höst!

 

Herr bartender, släpp taget

ni håller om min arm

och skit i telefonen

vad skäl finns att slå larm?

Nej, ring ej på polisen!

Jag är ju lugn och snäll

och våndas för malisen som

kan uppstå här ikväll.

 

Herr bartender, vad gör jag,

en god men sorgsen man,

på magen här i rännstenen?

Du är ju en tyrann!

Det är ju faktiskt jag som

betalar dig din lön!

Så hjälp mig genast upp och bort

ifrån den här miljön!

 

Herr bartender, förvåningen

är verkligen enorm!

Hur kunde ni schå illa schnabbt

klä om till uniform?

Men hjälp mig nu, för böfvulen

för annarsch givetvisch

så kan du ge dig faschen på

jag kallar på polisch!

 

 

Åh faschen, karl'n e schnut!

Då är poemet schlut!

 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-17 17:25

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    prima donna
En fredagsnatt som här lockar till höga skratt...den är väl inte självupplevd
2010-02-17

  Yrre VIP
Härligt i all sorgsenhet!!
2010-02-17

  walborg
Mycket roligt och en process och ett överraskande slut - rim och meter - vad kan man mer begära än att gratulera konkurrenten till Anna-Maria Lenngren och Bellman, som jag här närmast associerar till denna gång.
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP