Ewa-Sofie Drömmington hette en bisarr poet som Povel Ramel citerar i boken "Min Galna Hage". Detta är en hyllning till hennom. Ursprungligen publicerad en novemberdag med höstsol i stugan

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ewa-Sofie Drömmington hette en bisarr poet som Povel Ramel citerar i boken "Min Galna Hage". Detta är en hyllning till hennom. Ursprungligen publicerad en novemberdag med höstsol i stugan




Vintergäck á lá Povel

 

Månne är det sista flugan

för i år som nu i stugan

flyger kring och söker mat.

Suger så sitt destillat

ur en smula på mitt golv.

Fluga, det är kvart i tolv!

Snart skall morgondagen randas

kanske slutar du att andas

och får till ett sista spinn

innan du se'n slumrar in


Ibland alla andra öden

mest jag fruktar kvävningsdöden.

Gäller samma tvångsidéer

även dig, som har trakéer?

Då, av ren barmhärtighet

effektivt jag ändar det

liv som verkar bli en plåga.


Får jag dessförinnan fråga:

Flugsmälla? En insektssprej?

Dödsmetod beror på dej!

Avrättningen är beslutad,

krossad eller giftbesprutad

du får välja själv, min vän

när där bak min persienn

du går mot din sista vila.


Insekter blir så labila

när de nalkas, snabbt, sitt slut.

Aj, där smet den rackarn ut!

Nå det var ju gott och väl.

Men...

... vem skall jag då ha ihjäl?

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-18 10:39

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Oj - ha-ihjäl-instinkten hade behövt få ett konkret utlopp - men tänk vad den missen skapade i form av denna dikt i stället!!!!
2010-02-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP