Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farväl till vapnen

  

Dröj i vapenhuset!

Lämna in din kniv.

Hit må ingen komma

som bär hot mot liv.

Samla dina tankar

sovra det som hänt.

Forma sen en stålbur

kring ditt temperament.

 

Knäfall i förundran

över sinnets kraft

och att du betvingat

ilskan som du haft.

Kärlek är mitt budskap

ödmjukhet min väg

kan du acceptera

detta äntligt, säg?


Hämnden saknar värde,

hatet saknar hem.

Är du kanske mogen

sälla dig till dem

som med öppna sinnen

gästar detta hus

och från blodsvart mörker

vandrat ut i ljus?


Det är inte fråga

om vem som har rätt.

Mest tillfreds blir den som

sänker sin florett.

Månne märker du att

själva hemligheten

är att snabbast glömma

bort förtretligheten.

 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-19 08:27

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Än en gång bjuder du en dikt som jag vill säja är den bästa här skriftad..nå så är dom två då - varma applåder och sparas..tack
2010-02-20

  Larz Gustafsson VIP
Har man rätt ska man inte ge sig. Det gör inte jag i alla fall.
Vrede ska släppas fram, annars blir man sinnessjuk.
Även Gud vredgas. Dagligen.
2010-02-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP