Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Künstlerleben


Världen är en tummelplats

för de som tror sig visa

och som anser sig förstå

varför ett torn i Pisa

inte rasat kull och som

tror de kan bevisa

varför munvinklarna fått

sin form på Mona Lisa.


Dessa idioter kan man

ganska lätt avvisa

deras analyser kan ju

ej ses som precisa.

Själv försvär jag mig

då hellre till den Höga Visa

som i Bacchi tempel mig

kan generöst utspisa

med de ljuva drycker

som mitt sinne lätt kan prisa.


Skål och tack, go vänner

som ger glädje åt mitt liv!

Mona, Maud och grabbarna

må fortsätta sitt kiv!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-19 22:42

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag lyfter kaffekoppen här och skålar för Baccus! Haha
Härligt rimmar du i denna klokhetsvisa:)
2010-02-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP