Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irmeline funderar kring verklighet och dikt


Sanningen och verkligheten

delar rum med evigheten

slumrar under rena lakan

med en psalmbok under hakan.

 

Lögnen delar rum med dikten

känner ingenting av plikten

att ha helt och rent inunder

väjer aldrig för en blunder.

 

Jag på bådas dörrar klappar

som en åsna mellan tappar

Diktens lögner tycks ha dött 

Verkligheten sover sött.

 

Hur skall då poemet sluta?

Jag får gå tillbaks till ruta

ett och all hjälp övergiva.

Fan, vad det är svårt att skriva!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-02-22 12:16

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
"Verkligheten sover sött"
och jag är trött och stött och nött
- jag tackar Irmelin för hennes underbara glin
och dina rim (riimi, på grannens vis)
2010-02-23

  stenen/ Yv Ericsson
jag ställer mig intill Walborg och är yr i mössan som stenar lätt blir. tar Irmeline i handen och tackar. och skriva verkar ju gå fin fint:)
2010-02-23

  Gunwale VIP
Jag tycker att du löste problemet just genom att skriva, Irmeline! (
2010-02-22

    Bodil Sandberg
Irmelines funderingar
noteras alltid i superba formlueringar..förbaskat snyggt!!!
2010-02-22

  walborg
Du ställer frågor så man blir yr i mössan!!! Stort tack!
2010-02-22

  ULJO
Jag tycker inte att du har svårt att skriva. Som vanligt fyndigt och tydligt, med en enorm förmåga att skapa härliga rim.
2010-02-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP