Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med anledning av visst snöförhinder


minutkaos

bortskämda svenskar förundras
när snöyra orsakat tidtabellskolapps

minut till minut
förseningslöst
är vår besinningslösa syn
på tid

som vore den delbar, strimlbar
ständigt omedelbar
och framförallt
orubblig inför naturens lag

så annorlunda då
tillexempel i Kenya

"vad gör ni här vid vägen? ni eldar, äter, dansar, vilar
och barnen leker och bylten har ni med er"
"varför är ni här! vad väntar ni på?!"

"Förstår ni inte, Massa, vi väntar på buss".
"Den kommer idag. Och om inte så kommer den i morgon!"

Förlägnad präglar därefter en europé.
"Bussen kommer i morgon här i bushen".

minuter räknas inte
än mindre sekunder
dagar måhända
troligen år.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-23 18:39



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
bra sträck över egoistisk jäkt
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP