Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myten om De Gyllene Åren


De gyllene åren är påtagligt grå.

En känsla som kan vara svår att rå på.

Den självbilden utgör en retrospektiv

betraktelse av det du ansåg gav liv

åt dagar du kände att världen var din

då varje ny morgon bjöd fest för ditt sinn.


De gyllene åren, kan hända de gömmer

sig bakom de moln som så generöst tömmer

sin snö och sitt regn på din trötta lekamen?

Och utgör de då kanske blott en tentamen

som tillvaron skänkt oss , en smula i smyg?

En grym addition av vår levnads betyg?


De gyllene åren är nog mest en sägen

som hjälper dig orka din vandring på vägen

i hälsa och sjukdom, i lycka och sorg,

byggd på fantasin om ditt hem som en borg.

Så blicka tillbaka! Där kanske du får en

rättvisande bild av de gyllene åren.








Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-26 09:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
De gyllene åren
är punkter på vägen
och vägen är målet
för livet, Du vet
intet är säkert
och intet är givet
allt är till låns
och vår tro den som vet.
2010-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag kan blicka tillbaka på gyllene år.
Jag kan blicka framåt mot en gyllene evighet.

"Golden years", som Bowie sjöng.
2010-02-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
I livet Du är
då borde det
skina det där
om andra sidan
vet vi inget alls
så varför inte här
mitt i allt ordna
till en glad vals...
Du har ju chansen
att ta upp just
den dansen...
2010-02-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP