Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Novemberminne 2007




Bombycilla garrulus

 

Hallå! Hör hit!

Se hela världen dansar!

Vår tomt är mål för tusen sidensvansar

som tidigare mättat sig på rönn.

 

Nu har de funnit ut, att här vid sjön

finns riklig kost på våra nyponbuskar

och bären lossnar lydigt när de ruskar

så att det gungar mjukt i varje gren.

 

Vad gör det då att årstiden är sen?

Och att kung Bore nalkas snart, med väder

som ställer krav på extra varma kläder?

 

Hallå! Se hit!

Det immar när jag flåsar!

På taket sitter två förfrusna måsar

som hackat sönder Perssons avfallssäck.

 

Nu färgar de vårt tegeltak med träck

och lyfter sedan med ett skri mot skyn

med fjäderskrud som oblekt pergamyn.

De sätter ostlig kurs, mot vida havet

för dem, och oss, är detta själva navet,

den salta förutsättningen för våra liv

och för poeten suppskattat motiv.

 

Jag undrar då:

Var finns den skald som chansar

och börjar havsdikten med sidensvansar?

 

Jo,visst! Så är det! Äsch vad jag är dum!

Den skalden bor i Irmelines rum!

Kom Irmeline, jag har fyllda påsar!

Nu går vi ner till sjön och matar måsar!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-25 10:23

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  stenhur VIP
fåglars flykt
frammanar formidabel
feststämning!
2010-02-26

  korpfjäder
och domherrarna nynnar som vanligt i moll - men ändå hoppfullt om våren!
2010-02-25

  Monika A Mirsch VIP
nu har de kommit, alla de som flög sin kos - jag blundar och lyssnar till måsars skrin till sidensvansars gungande läten - skönt med en irmeline
2010-02-25

  walborg
En hel novell i rimmad dikt!!! Underbart att läsa och följa tankegångarna till beslutet att mata måsarna.
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP