Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BLÅGUL KAMP

lycklig är den som fått

tillbringa natten med dig

känner hur tankar av

bitterhet föds inom mig

dagen vi firar i dag är

en ärorik dag

men i mitt hjärta

förlorar det goda ett slag

fanorna lyser i rusket

och det gör mig glad

önskar mig bort ifrån

snusket som finns i vår stad

önskar att korset i fanan

fick sprida sitt sken

önskar att varje min tanke

var helgad och ren

smutsen i människan

påverkar hennes miljö

önskar att ogräset i mig

fick vissna och dö

endast rättfärdighet

upphöjer denna nation

synd är en vanära

som innebär destruktion

du seglar bort på ett hav av

jag-vet-inte-vad

en nationaldagsdikt blev det

jag är trots allt glad

 

 

LARZ GUSTAFSSON    6/6 2009








Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-04 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP