Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anteckningar från kanten: roundabout, nedklottrad i björkäng




en sorts dag - slags tradig tabell

 

 

jag har druckit mitt morgonkaffe i en rådimmig bilkö
hört på radio om två tvillingar - som separerats -
och deras väninna -
ur havet kom en bölja,
som de sa på norska
och sköljde ner skolflickorna under isen, där de lekt
på andra sidan oslofjorden

har skojat med en britt-norsk truckchaffis,
som varit i oslo;
three years too long

jag har varit där det har varit -10° och -11° - i kløfta och
i mjölke och dimma, längs vägen till kongsvinger
men där blev klockan halv tio, och solen bröt igenom

jag har gått genom skogen till morokulien
till eda till charlottenberg och till arvika
och sett hela värmland vika ut sig under fryksdalshöjden

jag har kramat en gråtande chaufför som opererats
fyra gånger sedan jag sett honom sist
cancer i urinblåsan - han hade två år kvar,
hade doktorn sagt
det var på tetra pak i sunne - lasta juice, banda

två älgar gick över vägen i västra ämtervik
den tredje stod snällt kvar i skogen,
där var det flera plusgrader

sedan ringde karlsson och sa;
järnet till terminalen, ställ av och ta en ny,
ring björn och fråga vart

säffle, åmål, ånimskog, köpmannebro och lilla mellerud
grävmaskinerna, febrilt jobbande med att skopa undan
snöns vida rännilar 
vägkanternas meterbreda, meterhöga drivor
ut med vintern på åkrarna

värnersborg sol, uddevalla aprilväder, ljungskile - ny vinter
lokalt snöväder - stora vemodet över ödmålsbron
stenungsund, kode, kungälv, hisingen - molgrått
göra som karlsson och björn hade sagt

inte tänka - tanka, mössa, sjal och fodrade vantar
hålla rast och äta kvällsmatlåda ur en plastburk
på en dieseltapp i arendal, ringa id, ringa hem

hitta och koppla nya trailern, veva stödben, besiktiga
fotograferas och styra ut, inte glömma hämta fraktsedlarna
räkna körtid, ta sikte, blinka och ta sats

älvsborg, gnistäng, frölunda, mölndal - upp på motorvägen
söderut - och prata om skogskorpen med far
lindome, kungsbacka, varberg, grimetron och hit

imorgon kommer ett nytt lass eldfast lera till höganäs bruk






Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-08 23:21



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det är inte "bara" att kuska runt på vägarna, ditt jobb kräver noggrannhet och stort ansvar. Det är fascinerande att få följa med på turen - och poetiskt med alla ortsnamnen!
2010-03-09

  Carola Zettergren
Mycket idag, jag tycker de här turerna är så hemtrevliga (måste bero på nomadblodet) men inte bara det, på litteraturögonen också... de älskar det här och gonar sig genom hela texten..Tack way, sov så gott... Denna sparar jag!
2010-03-08

  wayward - taiga
tja förhoppningsvis,
ingen idé att ropa hej..
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga