" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




MIN ÄRA HETER TROHET

 

min ära heter trohet
den Gud jag tjänar är En
Han renade mig i blodet
och öppnade himmelen
min kamp för tron på Ordet
den utkämpas i Guds kraft
de gånger jag tappat modet
så vet jag att jag har haft
en Fader som ljuvligt tröstat
och torkat var smärtans tår
i ruskiga, mörka höstar
så väl som i ljusan vår

min ära heter trohet
mot Ordet som Gud oss ger
den tro som är överlämnad
som tror fast den inte ser
när prövningens eldar brinner
och frestelsens makt är stark
så vet jag att den som vinner
är kämpen på Ordets mark

LARZ GUSTAFSSON

080502








Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-12 07:14



Bookmark and Share


  Sideshow Bob
Meine Ehre ist Glaube!
2010-03-13

  rebecca d VIP
ja. Låter som en psalm: stark och sann!
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP