Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten helgskröna i all vänlighet




Olycksdrabbad Muntergök

 

Olycksdrabbad muntergök

föll omkull i eget kök.

Fnissade, den idioten

trots att han just vrickat foten

och dessutom lyckats toppa

fallet med sin middagssoppa -

het buljong med frikadeller

och lättstekta kantareller.


Olycksdrabbad muntergök

gjorde sedan ett försök

att på tillvaron få grepp,

sträckte sig efter den käpp

som han snidat, mest på lek,

av en portugisik ek.

Just då gol en gök i öst

men det var en ringa tröst.


Olycksdrabbad muntergök

väntade sig fint besök

just idag, på Mariana.

Grannfrun, som till gammal vana

gjort att hastigt titta in

med en liten flaska gin

och så bjuda enbärståren

som en liten skål för våren.


Olycksdrabbad muntergök

plockade schallottenlök

ur det kladdigt vilda snår

som så nyss varit hans hår.

Fnissade när tanken hoppa

upp: "Man hört om hår i soppa

men jag trodde ej, jag svär,

att det skulle va så här!"


Grannfrun då? Hon kom till sist.

Stod där på hans farstukvist

sa att "tunna vårkostymer

nog mår bäst utan legymer.

Nu, mitt lilla tryffelsvin

går vi till din duschkabin!"

Där vidtog en muntration

som dock kräver diskretion.


(Dock, de dök snart upp igen

i blott Valborgsmässingen!)






Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-30 08:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
En liten diskret titt in hos den förtjusande herrn och hans privatliv.
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP