Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
01.03.07 16.50 - Leonard Cohen http://open.spotify.com/track/7rSGZft3jYXCaoMtQrnsnz


"Tacoma trailer"

Pärlband som vittnar om tystnaden
undervattensmurar som växer till föda
åt djupets ljusskygga varelser
som krälar och simmar i mörker

i tystnaden

i den allt närvarande källan till liv

som jagar och förtär
lemlästar och röjer de flyendes andetag
till föda och smärta.

Där pulserar hjärtan
vibrerar i återhållna skogar av vajande alger
som frusna skygga inför maneters brännande solar
de rasande eldars stingande ljus
som förenar och röjer
de skumma hålors fruktsamma färgrikedom.

Med lätta vingslag
som svävar fritt i samlad rörelse
i centrum.




Fri vers (Fri form) av Nightngale
Läst 532 gånger
Publicerad 2005-11-04 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale