Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRÄSMAK I TRÖTT SINNE

varje morgon

samma fåfänga hopp

släpar runt på denna

klumpiga kropp

trött på allting

allt känns tråkigt och trist

jag var glad men

det var längesen sist

allting utmynnar

i enformighet

som jag skildrar med

min hänsynslöshet

inget lismande

publikfrieri

rakt på sak om

vardagsmonotoni

talar med en trevlig

grabb från nepal

han är alla söta

flickornas val

sedan är det samma

visa igen:

ensamheten

och fåfängligheten

som ett hånskratt

faller snön på vår stad

lockar knappast

till nån långpromenad

pisksnärtssnatter

i mobiltelefon

kärringtjatter

bara ännu ett hån

grå som gatorna

jag vandrade på

sällan har en tisdag

varit så grå

lyft mig ut ur

detta predikament

låt mig uppleva

att vindarna vänt

 

 

LARZ GUSTAFSSON   23/3 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-23 12:26



Bookmark and Share


  mare VIP
Livets dagar innehåller olika nyanser..
2010-03-24

  anits VIP
En passande dikt idag när snön
vräkt ner och allt känts trist och
grått igen, bra skrivit, gillar den
2010-03-23

  Elaine.S VIP
Väldigt passande titel och nog kunde man önska sig andra vindar ibland och snön...kommer det mer av den så kommer jag att må illa...
2010-03-23

  Måna N. Berger
Precis så kan det kännas en tisdag i mars när det snöar igen!
2010-03-23

  Stefan Viljehammar
Ljuvlig dikt, som grädden på moset. :-)
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP