Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET ÄR OK, PYRET

du skulle få gråta ut allt i min famn

den plåga, den smärta som du bär

och jag skulle hålla dig tills det blev ljust

runt huskroppar, träd och misär

med faderlig ömhet, i varm helighet

med bara ett enda motiv:

att se dig befriad, så varm och så trygg

som någon som fått ett nytt liv

 

 

du är som en kyckling i rävarnas skog

men här finns en björnfamn för dig

hit vågar sig ingen som vill dig nåt ont

då får de först tampas med mig

här finns inga krav på nån motprestation

här finns ingen dom, inget snusk

här finns bara ömhet och värme och ro

en tillflykt från storm, regn och rusk

 

 

vi sitter tillsammans så länge du vill

det gör inget om det blir sent

det är inte ditt fel! kryp upp tätt intill

och gråt tills ditt hjärta känns rent

sen ler vi mot solen, mot gryningens ljus

och känner hur israels Gud

har sett och förstått, att Han vet och Han vill

få trösta Sin blivande brud

 

 

LARZ GUSTAFSSON   23/3 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-24 07:22



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket fin !
2010-03-24

  anits VIP
En dikt med mycket ömhet,
trösterika ord
2010-03-24

  Måna N. Berger
Ömhet och beskydd. Vårt behov av tröst - och vårt behov av att få trösta..
2010-03-24

  kråkan VIP
mycket varmt och fint..
2010-03-24

    ej medlem längre
Den här gillar jag extra mycket, så varm....
2010-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP