Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GEMENSKAPSNARKOMAN

ensamheten är ett gissel

som du inte klarar

röster ska överröstas

snabbt och effektivt

telefonen ringer

lycklig rusar du och svarar

någon bjuder dig nånstans

det verkar vara konstruktivt

 

 

varje dag är samtalsterapi

på restauranger

ständig jakt på nya partners

för konversation

och du hasplar ur dig några

väl valda haranger

skiftar färg så att dy

går ihop med rätt person

 

 

skådespeleriet är

det pris du får betala

kompromissens väg kan

förefalla så bekväm

du vill helst betraktas som

en del av det normala

aldrig bli förknippad med

en grupp som är extrem

 

 

 

på gemenskapsaltaret

du offrar idealen

människoförgudningen

är smygande subtil

så ett pelarhelgon får

ta plats på piedestalen

men om man är splittrad inombords

bir man labil

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    28/3 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-28 12:40



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
ja, så är det, vilken bra beskrivning..vi kompromissar föra tt få gemenskap eller spelar...men då får vi det aldrig o det inser vi inte..för då är det ju bara en del av oss eller masken ..som får det, gemenskapen...och så håller den andre kanske på på samma sätt...inget möte alls alltså......o vi får aldrig det vi längtar efter...och så kan karusellen fortsätta!

väl rimmat o tänkt!
2010-03-28

  Måna N. Berger
"Relationstorsk" brukade en tjej jag kände kalla det..
2010-03-28

  mare VIP
´´Är man splittrad inombords blir man labil ``så sant, tänkvärt..
2010-03-28

  Larz Gustafsson VIP
Jag har förståelse för sökare som agerar kameleonter...
2010-03-28

  Elaine.S VIP
Låter inte som något fruktbart, men alldeles säkert en hel del människors vardag...i sökandet!!
2010-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP