Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miss Otis Regrets...

 

Dillkokt, fast potatis

paprika i smör och vin

laxfilé, mjukt marinerad

vin i isad karaffin.

 

Maten är just färdig

men var är min gäst?

Klockan är halv fyra

nu smakar den bäst!

 

Sitter på verandan

njuter laxens doft.

Fiskar Emil vinkar

från sin aktertoft.

 

Eftermiddagssolen

värmer generös

men var är min matgäst?

Ja, var är min tös?

 

Telefonen ringer

och jag säger hej

bara för att höra

"Jag har ångrat mej!"

 

Laxen konsumeras

snabbt av grannens katt.

Vinet gör mig sällskap

mot en ensam natt.

 

 Sådan är min vardag

Sådant blev mitt liv.

Töm det bittra glaset.

Våndas, poet, skriv!

 

 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-07 10:14

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP