Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista vårdagen

 

 

Han gick ut på sin tomt för att vattna en kruka

med späda penséer som nyss slagit rot.

Han hade väl knappt hunnit mer än att huka

sig över sin blomma så tog det emot.


Han dog där, i vårsolens bleklagda sken,

och pipen på hans gamla mässingskanna

spred blomvatten över hans åldrade ben

och en svettdroppe dröjde sig kvar på hans panna.

 

Tänk, att få sluta sitt liv just så där

med näsan begravd i en knoppad pensé!

Att uppfylld av Liv och helt fri från besvär

få anträda tillvarons slutodyssé.

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-07 10:49

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja skulle man kola nu så är det precis så det skulle va!!!
applåder så fint!!!
2010-04-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP