Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi i vårnatten

 

Om vågen kände sin mjuka död

mot strandens lugnande sand...

Skulle den offra sitt liv ändå?

Det grubblar jag på ibland.


Men havet bjuder en evighet

av ständigt rullande dyning.

Så, är det bästa som vågen vet

att planas ut i en gryning?


Att, just när som solen gör sin entré,

dö ut bland snäckor och stenar

och kröna rörelsens exposé?

Det är precis detta jag menar!


Jag lyssnar till bränningens svanesång

som tränger in genom mitt fönster

och tänker att så även jag, en gång,

skall fullständiga detta mönster


Som utformat gränserna i mitt liv

och visat på vägar att vandra.

Visst är det ett frestande perspektiv

att få överbringa till andra.


Från lutan klingar en svag triol.

Mig tycks att hon dröjer, min morgonsol.

 

 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-07 20:50

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Stå emot den - den som kan
Gosinakocha (försv ryska - Gåshud)
Fullstädigt underbar
2010-04-08

  Yrre VIP
Och med dessa underbara ord lästa tror jag att vilan blir behaglig, Tack!!
2010-04-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP