Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag var någon annan

Som jag bad för vår anakronism.
Så vackert det villas vara.
Så vackert om vi slutar jaga.
Jag kränkte dina ögon.
Jag kränker dem idag.

Vad gör jag?
Vad innebär du?
Vad slutar vi som?
Frågor och andetag.
Tystnad utan välbehag.
Försvinn ord, försvinn visor.
Rys, inhys, du kan söka det,
men du får aldrig ditt övertag.

Rättfärdigad tillåtelse.
Att aldrig vilja men alltid acceptera:
Jag är den jag är, jag påstår inget annat.
Du bär mig för högt,
jag saknar annat.
Att aldrig urskilja din illvilja men alltid acceptera.
Och synda i min renhet.
Och göda din nedlåtenhet.

Jag kommer se dig absolut.
Resolut.
Jag kommer för alltid hata beslut.
Slut.





Fri vers av OsJu
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-08 01:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

OsJu
OsJu