Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grubbel

När livet visar blott sin avigsida

är syftet då att man skall tåligt lida

och huka under verklighetens ok?

På det problemet blir jag aldrig klok.


Hur kämpar man emot de dystra tankar

som i ens rättsuppfattning kastat ankar.

Vad har jag gjort? Hur kan jag bära skuld?

Berätta det, och var min lycka huld!



Förgäves söker man sitt sinne värna

mot oron i en trött och vilsen hjärna 

och grubblar sedan utan att få svar

i tusen nätter och i tusen da'r.

Ty är man ensam med sitt grubbleri

finns risken att man jämt blir kvar däri.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-11 19:22

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
men... ska det ju vara först i nedanstående ordsvada. Inte en.
2010-04-12

  korpfjäder
en delar man sin värsta sida
blir det två som tungsint måste lida
under oket av en syrlig svärta
det, min käre vän är smärta!

I alla fall är det väl så man tänker i sitt ensamma kverulerande!
Men nog borde man dela eländet!
2010-04-12

    Bodil Sandberg
Förbannat snyggt!!! ja om du tillåter..lite sväroutbristanden så här på kvällskvesten...detta känns igen minsann just i dessa dar man intet annat än grubbel har - sparas absolutum..tack!
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP